Avskogning i avokadons spår

Avokadon har blivit en självklar favorit i såväl Europa som USA. Men den höga efterfrågan har en baksida. I Mexiko har produktionen lett till avskogning i snabb takt, vilket påverkar såväl människor som natur. Här finns mitt reportage från Michoacán i Göteborgsposten. Det publicerades även på webben.

Uppdatering: Senare publicerades även en variant på reportaget i finlandssvenska Hufvudstadsbladet. Det finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s